Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Хранене и здраве на храносмилателната система – семинар и енергийна практика

13.05.2023 | 10:00 - 13:00

Знаем, че имаме нужда от храна, за да оцелеем. Тя ни дава енергията, от която се нуждаем, за да се движим, да мислим, да чувстваме, да живеем. Знаем също, че не всяка храна е еднакво добра за нас. Същевременно навсякъде около нас е пълно с храни, преработени до неузнаваемост, които обаче се оказват изключително примамливи за сетивата ни. Защо ни е толкова трудно да устоим на изкушението?

 • Знаем ли каква е връзката между червата и мозъкът ни?
 • Какъв е пътят на храната през тялото ни?
 • От какво зависи здравето на храносмилателната ни система?
 • А върху кои други системи в тялото ни оказва влияние?
 • Как другите системи оказват влияние върху храносмилането ни?
 • Каква е връзката между доброто храносмилане и движението?
 • Има ли връзка между храносмилането и съня?
 • Какво ни помага и какво ни вреди?

По време на семинара ще научите за гледната точка върху храненето на древната Ведическа наука за здравето Аюрведа. И по точно:

 • Каква е ролята на Агни (храносмилателния огън) за нашето здраве?
 • Как Аюрведа описва процеса на храносмилане?
 • Какви са общовалидните препоръки за здравословно хранене?
 • Каква е подходящата диета и режим през пролетта и лятото?

Теоретичните знания ще допълним с ползите от практиката с помощта на Крия комплекс за добро здраве на храносмилателната система, който ще може да изпълнявате впоследствие и самостоятелно вкъщи. Крия са енергийни техники от йога, които  включват специфично дишане, фокус на вниманието, понякога мудра и мантра. Те генерират електричество и предизвикват превключване на енергията и събуждане на разумността в клетките.

Водещи на събитието:

Ваня Стойчева е сертифициран специалист по естествено хранене към Канадското училище по естествено хранене, консултант по хранене към инвитро център Неовитро в София и сътрудник към фондация “Ендометриоза и репродуктивно здраве“.

Ваня активно води семинари и уебинари на различни здравословни теми, свързани с женското здраве. Лектор е в пациентската конференция на фондация “Ендометриоза и репродуктивно здраве“ в рамките на ежегодните кампании Ендо Март. Пише статии към списания „Искам бебе“ и „9 месеца“. Интересите на Ваня са свързани с женското здраве и влиянието на месечния цикъл върху цялостното здравословно състояние на жената.

Повече можете да научите на: https://vanyastoycheva.com

Ирена (Соумя Деви) е учител по Хималайска Крия Йога, Рейки Мастър, Ведически астролог и основател на Self-Mastery Academy. След години на Йога практика, множество обучения в България и чужбина, Ирена заминава за Сатва Йога Академия в Ришикеш, Индия, където преминава 1000+ часа обучения за учители с Ананд Мехротра. Последват още обучения по Ведическа астрология и Аюрведа. Трансформирана от древната мъдрост и практики, Ирена следва порива на сърцето си да споделя безценния им дар, да обучава, вдъхновява и упълномощава хората да разкрият своя скрит потенциал и да живеят пълноценно.

Повече можете да научите на: http://self-masteryacademy.com/

Нека заедно потърсим отговорите на тези и други въпроси!

Кога? На 13.05.2023г. (събота) от 10:00 до 13:00ч.

Къде? В танцово студио “Tancuvai.com” (кв. Люлин 10, ул. Майски ден 26, ет.2 – до МЦ “Здраве за всеки”).

Цена: 50лв. Цена за ранно записване до 10.05.2023г – 40лв.

За повече информация и записване: На GSM: 0879188304, 0879606355 или на e-mail: contact@vanyastoycheva.com, academyselfmastery@gmail.com

Details

Date:
13.05.2023
Time:
10:00 - 13:00

Organizers

Ваня Стойчева
Ирена (Соумя Деви)

Venue

Танцово студио Tancuvai.com
ж.к. Люлин 10, ул. Майски ден 26, ет.2
София, България
+ Google Map