Моята история

Началото

По пътя на цялостното здраве ме поведе личната ми история с хронично състояние, което може би някои от вас познават – ендометриоза.

Ендометриозата е състояние, при което тъкан, подобна на лигавицата на матката, се разпространява извън нея, най-често в други органи в малкия таз, но и не само. Тя се свързва с много силни болки по време на менструация, депресивни състояния, трудности при забременяване и хормонален дисбаланс. Както казах, състоянието е хронично и медицината може да предложи единствено временно облекчаване на симптомите чрез операция или хормонална терапия.

Това ме накара да търся и други пътища…

Преминах през много книги в търсене на отговори и постепенно започнах да осъзнавам, че както храненето и начинът ми на живот могат да ме разболеят, така могат и да ме излекуват, или в случая да държат ендометриозата спокойна. Това ме накара да потърся начин да задълбоча познанията си в тази посока.

Обучението

Освен всичко, което бях почела по темата за заболяването ми и възможните хранителни ражими, избрах да задълбоча знанията си в Канадското училище по Естествено хранене (CSNN) и през 2021 година се дипломирах там като нутриционист.

Образованието ми даде изключително полезен и цялостен подход към храненето и начина на живот като възможност за превенция и облекчаване на определени състояния, както и увереност, че мога да помагам на други хора чрез тези знания.

 

В началото на 2023г допълних познанията си за различни методи за благоприятно повлияване на здравето с Основен курс по ароматерапия към Арома Академия. В последствие задълбочих знанията си с разширен курс по ароматералия за опорно-двиателната система и ароматерапия за храносмилателната система. 

Моите проекти

В началото на 2023г. съвместно с Михаела Шехова сбъднахме голяма наша мечта, като реализирахме първото издание на курс за Хранене за хормонален баланс и репродуктивно здраве за жени с ендометриоза и поставиме началото на Школа за жени, където в момента инвестираме голяма част от усилията и времето си.

Моите каузи

В желанието си да помогна и на други жени с моя здравословен проблем, станах доброволец към Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ и помагам със следните дейности:

  • Пиша статии за рубриката на фондацията в списание „Искам бебе“ и списание „9 месеца“.
  • Участвам като лектор на пациентската конференция в рамките на кампанията ЕндоМарт.
  • Правя обучения и уебинари на различни теми, свързани с ендометриоза и репродуктивно здраве.

Месторабота

От юли 2022г съм част от екипа на инвитро център НеоВитро, където помагам на жените да направят осъзнат избор за по здравословен начин на живот и хранене и по този начин да подпомогнат и подготвят тялото си по най-добрия начин за предстоящата бременност и да преминат през нея леко и успешно.

Полезно съдържание.

В помощ на Вас.

Всички полезни статии, видеа, уебинари и лекции, които съм създала по темата ендометриоза и здравословно хранене.

Запишете се за моя бюлетин и получете подарък!

Ще получавате от мен още полезни статии и информация за здравословното хранене и начин на живот. Без никакъв спам.

С абонамента ще получите достъп до безплатен ресурс "5 основни области за подкрепа на здравето"

Контакт с мен

Телефон: 0879 188 304

Имейл: contact@vanyastoycheva.com 

В момента консултирам към клиника Неовитро.

Адрес: София, бул. „Петко Ю. Тодоров“ 20, 1408 ж.к. Стрелбище
В сградата на ДКЦ "Неоклиник"

Посещение: След предварително записване

Телефон: +359 875 356300

Имейл: info@neovitro.bg

 

 

Свържете се с мен.

Ще се радвам да Ви помогна!