Моята история

Началото

По пътя на цялостното здраве ме поведе личната ми история с хронично състояние, което може би някои от вас познават – ендометриоза.

Ендометриозата е състояние, при което тъкан, подобна на лигавицата на матката, се разпространява извън нея, най-често в други органи в малкия таз, но и не само. Тя се свързва с много силни болки по време на менструация, депресивни състояния, трудности при забременяване и хормонален дисбаланс. Както казах, състоянието е хронично и медицината може да предложи единствено временно облекчаване на симптомите чрез операция или хормонална терапия.

Това ме накара да търся и други пътища…

Преминах през много книги в търсене на отговори и постепенно започнах да осъзнавам, че както храненето и начинът ми на живот могат да ме разболеят, така могат и да ме излекуват, или в случая да държат ендометриозата спокойна. Това ме накара да потърся начин да задълбоча познанията си в тази посока.

Обучението

Освен всичко, което бях почела по темата за заболяването ми и възможните хранителни ражими, избрах да задълбоча знанията си в Канадското училище по Естествено хранене (CSNN) и през 2021 година се дипломирах там като нутриционист.

Образованието ми даде изключително полезен и цялостен подход към храненето като възможност за превенция и лечение, както и увереност, че мога да помагам на други хора чрез нея.

Моите каузи

В желанието си да помогна и на други жени с моя здравословен проблем, станах доброволец към Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ и помагам със следните дейности:

  • Пиша статии за рубриката на фондацията в списание „Искам бебе“
  • Участвам като лектор на пациентската конференция в рамките на кампанията Ендо Март 2021 и 2022
  • Правя обучения и уебинари на различни теми, свързани с ендометриоза и репродуктивно здраве

Полезно съдържание.

В помощ на Вас.

Всички полезни статии, видеа, уебинари и лекции, които съм създала по темата ендометриоза и здравословно хранене.

Отзиви

"Ваня е компетентен специалист и най-важното - човек, който не е безразличен към проблемите на пациентите, готова да предаде целите на лечението и да направи процеса на възстановяване ефективен и лесен. Постоянно повишава нивото си на знания и е в крак със съвременните методи за лечение и диагностика."

Албена Стоянова

"Работили сме и в момента работим с Ваня. Страхотна е! ... И да я послушате относно напасването на живота и работата спрямо цикъла - това наистина работи и нещата ще ви се получават много по-добре, потвърждавам ви го от опит. Само от една онлайн среща с Ваня, в която разказа на мен и на останалите дами в една от програмите ми за това и какво да имаме предвид, научих много и все верни и полезни неща. Донякъде и сама бях усетила как ми влияе цикълът, но друго си е да го чуеш потвърдено от специалист и да получиш полезни и работещи съвети как да се справиш, че и да направиш така, че тази цикличност да ти помага и да се чувстваш добре през всички дни от месеца."

Силвина Фурнаджиева

"Имам хронични стомашно-чревни оплаквания, които доведоха до проблеми и със сърцето! След подробния анализ на състоянието ми във вид на подробна анкета, направена от Ваня, вече 6 месеца следвам професионалните й съвети за хранене, препоръката за вземане на витамини, гимнастически упражнения. Всичко това повлия много положително на стомашните ми и сърдечни оплаквания, а оттам и на общото ми здравословно състояние. Ваня, много благодаря за професионалните ти съвети и ще продължа да ги следвам!"

Елена Миленкова

"На първо място Ванчето е изключителен, много мил и отзивчив човек, който винаги ще потърси начин да помогне. Със сигурност за година успя да повлияе на режима ми и ми помогна да си подобря състоянието. Определено е човек, който вдъхва кураж и надежда, изключителен професионалист и пример за борбеност. Благодаря ти Ванче! "

Рени Д.

Запишете се за моя бюлетин!

Ще получавате от мен още полезни статии и информация за здравословното хранене и начин на живот. Без никакъв спам.

Контакт с мен

Телефон: 0899 873 648

Имейл: contact@vanyastoycheva.com 

В момента консултирам към клиника Неовитро.

Адрес: София, бул. „Петко Ю. Тодоров“ 20, 1408 ж.к. Стрелбище
В сградата на ДКЦ "Неоклиник"

Посещение: След предварително записване

Телефон: +359 875 356300

Имейл: info@neovitro.bg

 

 

Свържете се с мен.

Ще се радвам да Ви помогна!