Моята история

Началото

По пътя на цялостното здраве ме поведе личната ми история с хронично състояние, което може би някои от вас познават – ендометриоза.

Ендометриозата е състояние, при което тъкан, подобна на лигавицата на матката, се разпространява извън нея, най-често в други органи в малкия таз, но и не само. Тя се свързва с много силни болки по време на менструация, депресивни състояния, трудности при забременяване и хормонален дисбаланс. Както казах, състоянието е хронично и медицината може да предложи единствено временно облекчаване на симптомите чрез операция или хормонална терапия.

Това ме накара да търся и други пътища…

Преминах през много книги в търсене на отговори и постепенно започнах да осъзнавам, че както храненето и начинът ми на живот могат да ме разболеят, така могат и да ме излекуват, или в случая да държат ендометриозата спокойна. Това ме накара да потърся начин да задълбоча познанията си в тази посока.

Обучението

Освен всичко, което бях почела по темата за заболяването ми и възможните хранителни ражими, избрах да задълбоча знанията си в Канадското училище по Естествено хранене (CSNN) и през 2021 година се дипломирах там като нутриционист.

Образованието ми даде изключително полезен и цялостен подход към храненето като възможност за превенция и лечение, както и увереност, че мога да помагам на други хора чрез нея.

Моите каузи

В желанието си да помогна и на други жени с моя здравословен проблем, станах доброволец към Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ и помагам със следните дейности:

  • Пиша статии за рубриката на фондацията в списание „Искам бебе“
  • Участвам като лектор на пациентската конференция в рамките на кампанията Ендо Март 2021 и 2022
  • Правя обучения и уебинари на различни теми, свързани с ендометриоза и репродуктивно здраве

Полезно съдържание.

В помощ на Вас.

Всички полезни статии, видеа, уебинари и лекции, които съм създала по темата ендометриоза и здравословно хранене.

Отзиви

"Ваня е компетентен специалист и най-важното - човек, който не е безразличен към проблемите на пациентите, готова да предаде целите на лечението и да направи процеса на възстановяване ефективен и лесен. Постоянно повишава нивото си на знания и е в крак със съвременните методи за лечение и диагностика."

Албена Стоянова

"Имам хронични стомашно-чревни оплаквания, които доведоха до проблеми и със сърцето! След подробния анализ на състоянието ми във вид на подробна анкета, направена от Ваня, вече 6 месеца следвам професионалните й съвети за хранене, препоръката за вземане на витамини, гимнастически упражнения. Всичко това повлия много положително на стомашните ми и сърдечни оплаквания, а оттам и на общото ми здравословно състояние. Ваня, много благодаря за професионалните ти съвети и ще продължа да ги следвам!"

Елена Миленкова

Запишете се за моя бюлетин!

Ще получавате от мен още полезни статии и информация за здравословното хранене и начин на живот. Без никакъв спам.

Контакт с мен

Телефон: 0899 873 648

Имейл: contact@vanyastoycheva.com 

В момента консултирам към клиника Неовитро.

Адрес: София, бул. „Петко Ю. Тодоров“ 20, 1408 ж.к. Стрелбище
В сградата на ДКЦ "Неоклиник"

Посещение: След предварително записване

Телефон: +359 875 356300

Имейл: info@neovitro.bg

 

 

Свържете се с мен.

Ще се радвам да Ви помогна!